Neurac-methode Redcord – Fysiotherapie Vondelplein – Amersfoort

Neurac-methode Redcord

Neurac-methode Redcord

Neurac methode vondelplein

Een behandeling met Redcord

Wat is de Neurac Methode? 

Zoals u uit bovenstaande foto kunt opmaken, is het een behandelingsmethode met behulp van specialistische uitrusting, waarvan de Redcord touwen de basis vormen. De methode is voor acute en chronische pijn en voor alle spiergerelateerde blessures. Met gepersonaliseerde oefeningen brengen we het lichaam terug naar pijnvrij bewegen en kwalitatief beter functioneren.

Neurac = neuromuscular activation

De 4 steunpilaren van Redcord:

De 4 steunpilaren zorgen ervoor de Neuracmethode effectiever is dan andere methodes wanneer we het Neuromusculaire systeem willen veranderen.
De Neurac methode is gebaseerd op up-to-date research en op een lange traditie van wetenschappelijke toepassing van gesloten keten oefeningen.

Voor wie of welke klachten is Neurac?

In Redcord maken we gebruik van Preventieve Musculo- skeletale screenings, d.w.z. dat we een test aanbieden die de zwakke zones van het lichaam tracht te ontdekken. Hierdoor kunnen we oefeningen aanbieden die specifiek gericht zijn op de probleemzondes (waardoor de effectiviteit van de programma’s toeneemt). Dit is zowel in sportblessure preventie als in het verhelpen van chronische problemen toepasbaar.

Redcord: de “rode draad” in onze  begeleiding!

We gebruiken Redcord zowel in de behandeling van klachten, als in preventieve oefenprogramma’s.
Redcord wordt toegepast als behandelmethode en als trainingsmethode.
Wanneer we Redcord als trainingsmiddel gebruiken kan dit zowel in individuele programma’s als in groepslessen aangeboden worden.