Dry Needling – Fysiotherapie Vondelplein – Amersfoort

Dry Needling

Dry Needling

Wat is dry needling?

Dry needling is een specialisatie van de fysiotherapeut, die zich richt zich op de behandeling van klachten in het houdings- en bewegingsapparaat .

Doet dry neelding pijn? 

Met dry needling worden spierverhardingen ontspannen (‘myofasciale triggerpoints’) via het gericht prikken met een naald binnen de spier. Het inbrengen van de naald is nagenoeg pijnloos. Het aanprikken van de desbetreffende spier is voelbaar, maar wordt over het algemeen niet als pijnlijk ervaren.

Is dry needling hetzelfde als acupunctuur? 

Nee, dit is niet hetzelfde. Bij acupunctuur worden vaak meerdere naalden in het lichaam geprikt, die daar enige tijd in blijven zitten. Bij dry needling wordt één naald gebruikt, waarmee kortdurend de spier wordt behandeld.
Dry needling werkt direct in op de spieren en is geen ‘energie’ behandeling.
De methode is dan ook op geen enkele wijze te vergelijken met acupunctuur.

Kenmerken spierverhardingen

Een spierverharding is een pijnlijke plek in een spier, die naast een lokale drukpijn, ook vaak (door u herkenbare) pijn op afstand kan veroorzaken. Dat is de reden dat u de pijn op een andere plaats voelt dan waar wij de oorzaak van deze pijn vaststellen.

Spierverhardingen kunnen zich uiten in:

Een aantal van deze klachten zult u wellicht herkennen! U kunt contact opnemen met één van onze specialisten binnen het team voor meer informatie.